Yksityiset

Palvelut yksityisiin koteihin

Ilmanvaihdon säännöllinen puhdistus lisää asumismukavuutta

Ilmanvaihtokanavien puhdistus palveluihin kuuluvat

  • Ilmanvaihtokanavien puhdistukset
  • Ilmavirtojen mittaukset ja säädöt
  • Suodattimien vaihdot
  • Venttiilien vaihdot

Muista, että työ on kotitalousvähennyskelpoista!

Tärkeää tietoa ilmanvaihtokanavista

Ajan myötä ilmanvaihtokanavat keräävät runsaasti epäpuhtauksia ja pölyä. Epäpuhtaudet lisäävät haitallisten mikrobien määrää. Mikrobit heikentävät merkittävästi sisäilman laatua. Myös kanaviin kertyvä pöly ja rasva tukkivat putkia ja heikentävät ilmanvaihdon normaalia toimivuutta.

Huono sisäilma aiheuttaa erilaisia häiritseviä oireita. Toisille se aiheuttaa päänsärkyä, jatkuvaa flunssaa ja tukkoisuutta. Pahimmassa tapauksessa huono sisäilma voi aiheuttaa perheille, erityisesti lapsille, astmaa tai erilaisia allergioita. Näin ollen ilmanvaihtokanavien puhdistuksesta voi olla merkittävää apua.

Lisäksi tukkeutuneet ilmanvaihtokanavat ja niihin kertynyt rasva ja pöly aiheuttavat tulipaloriskin. Suositusten mukaan ilmanvaihtokanavat tulisi asuinpaikasta riippuen puhdistaa 5-10 vuoden välein. Jos perheessä on herkkiä tai allergisia henkilöitä, ilmanvaihtokanavien puhdistus tulee tehdä tiheämmin.

Milloin ilmanvaihtokanavat tulee puhdistaa?

Jos et muista tai tiedä milloin ilmanvaihtokanavasi ovat viimeksi puhdistettu, on puhdistus todennäköisesti aiheellinen. Halutessasi voit tarkastaa itse kanavien tilanteen ruuvaamalla ilmanvaihtoventtiilin auki ja kokeilemalla esim. rätillä, paperilla tai kädellä, paljonko kanavassa on pölyä. Jos ilmanvaihtokanavasta löytyy pölyä tai jotain muuta epäilyttävää, puhdistus on suositeltavaa.

 

Pyydä tarjous